Päikesekahjustuste piirkonnad võivad pärast keemilist koorimist paraneda.

Päikesekahjustuste piirkonnad võivad pärast keemilist koorimist paraneda.

Hoolimata tuntud ohtudest ja korduvatest hoiatustest UV-kahjustuste eest, ei suuda mõned inimesed päikesepõletusele vastu panna. Neile, kes armastavad pronksitud naha väljanägemist, kuid soovivad vältida päikesekiirgusega kaasnevaid terviseriske, on isepruunistajad vastus.

„Päikeseta päevitajad on ainus ohutu viis päevitumiseks. Igasugune päikese käes olev pigment – päevitus või põletushaav – on päikesekahjustus, ”ütleb Deale Mraz Robinson, MD, Yale’i meditsiinikooli dermatoloogia kliiniline professor. « Kaitsmata päikese käes viibimine on tõestatud riskitegur nahavähi tekkeks, samuti lagundab see meie nahas kollageeni ja elastiini, kiirendades vananemise märke. »

Oranži või triibulise väljanägemisega seotud riskid võivad aga tekitada mõningaid kõhklusi selle töö üksi tegemise suhtes. Hea uudis on see, et mõne asjatundliku näpunäite ja vähese kannatlikkusega on kunstlik sära parim viis.

Saage aru Tanist

Esiteks aitab see mõista, kuidas päikeseta päevitaja töötab. Koostisosa, mis muudab teie naha pronksiks, on taimne suhkru molekul, mida nimetatakse dihüdroksüatsetooniks (DHA). DHA reageerib teie naha aminohapetega, moodustades pruune ühendeid, mida nimetatakse melanoidiinideks ja mis määrivad teie nahka. Kui naha pinnarakud hõõruvad 7–10 päeva jooksul ära, kulub päevitus ära.

Vältige alkoholi

Robinson soovitab valida alkoholivaba päevitaja, sest alkohol mitte ainult ei kuivata, vaid võib põhjustada ka nahareaktsioone, sealhulgas dermatiiti ja rosaatsea põletikku.

Plaastritest

« Nagu iga aktuaalse toote puhul, on teil allergilise reaktsiooni oht, » hoiatab Robinson. « Alati on mõistlik katsetada rakendust väikesel alal enne selle katmist. » Plaastritesti tegemisel on teine ​​eesmärk – see aitab teil määrata, kuidas värv areneb. « Soovitan alati kõigepealt teha kohapealne test, et kontrollida varjunditaset ja seda, kuidas see teie ainulaadse nahatooniga reageerib, » ütleb Courtney Claghorn, Sugared + Bronzed pihustusparkettide asutaja.

Alusta sujuvalt

DHA ladestub naha surnud pindmisesse kihti, nii et soovite eemaldada ketendavaid kihte – kõik kuivad laigud reageerivad päevitajaga ja näevad tumedamad kui teised kohad. Seetõttu on ettevalmistus ülioluline, selgitab Miamis asuva Sobe Tani omanik Fabiola Trujillo. Ta soovitab eelnevalt koorida duši all oleva pesulapi või luffaga, et tagada sile pind, et päevitaja saaks ühtlaselt nahka värvida.

Jätkub

Koorimine pikendab ka päevituse eluiga. « Kuna koostised töötavad naha välimise kihiga, aitab uusimate rakkude pinnale kandmine pikendada päevitamist, » ütleb Robinson.

Vaadake karedaid plaastreid

Koorimise ajal keskenduge karedatele, ketendavatele piirkondadele, nagu kontsad, põlved ja küünarnukid, sest DHA koguneb sinna rohkem. Robinson selgitab, et need piirkonnad on altid surnud naharakkude paksematele laikudele, nii et nad imavad rohkem DHA -d. Lisaks kaovad need piirkonnad aeglasemalt kui ülejäänud keha.

Kandke kaitsekreem

Enne päevitaja kasutamist soovitab Robinson kanda ninasõõrmesse, huultele, küünenahkadele ja kõikidele karmidele laikudele kerge kiht kaitsekreemi nagu Aquaphor, et vältida nende piirkondade liiga pimedaks jäämist.

Võta aega

Trujillo hoiatus on alati võtta aega – kiirustades on tõenäolisem, et jääte kohast ilma. Ta soovitab teha päevitaja õhtul ja oodata üleöö, enne kui midagi muud teha. « Kui teil on kiire, ei tohiks te kunagi isepruunistajat teha, » ütleb ta. « Peate alati andma talle aega kuivada ja korralikult areneda. »

Kandke Mitt

Eksperdid soovitavad kanda isepruunistaja pealekandmiseks mõeldud labakindaid. Robinson ütleb, et mitte ainult kindad annavad sileda pinna, mis aitab päevitajat sujuvamalt segada kui teie käed, vaid takistavad ka teie peopesade oranžiks muutumist.

Liigu suhtlusringides

Claghorn ütleb, et ringjate liigutustega kandmine aitab väikestes osades töötades triipe vältida. « Isepruunistaja kasutamisel ei pea te palju survet avaldama, » ütleb ta. « Õrn, kuid järjekindel surve kehale, kergendades samal ajal üle põlvede, küünarnuki, kaela ja randmete, aitab seda teha. »

Jõudke oma selga

Ja kui te ei saa sõpra selga aidata, soovitab Trujillo kööki minna. Tema trikk on libistada solaarium üle spaatli ja kasutada seda päevitaja kandmiseks seljapiirkondadele, mis pole käeulatuses.

Jätkub

Jäta need kohad vahele

Vältige naha kandmist kandadele ja kõrvadele. Trujillo ütleb, et see määrib ja näeb ebaloomulik välja.

Laske kuivada

Lihtsalt sellepärast, et olete päevitaja kasutanud, pole teie töö tehtud. Ideaalis peaksite ootama vähemalt 15 minutit, enne kui riided selga panete, ja siis peaksite järgmise paari tunni jooksul olema vabas riietuses, soovitab Trujillo. See annab päevitajale aega imendumiseks. Märjaks saamine, higistamine või millegi liiga tihe kandmine põhjustab päevitaja kulumise ning näeb välja laikuline ja ebaühtlane.

Oota päev

See on ka aeg, mil kannatlikkus on ülioluline-teil on vaja vähemalt 24 tundi, et teha kindlaks, kuidas isepruunistaja teie nahal täielikult areneb, ja näha kõiki tulemusi, selgitab Trujillo. « Ühest rakendusest ei pruugi piisata, kuid parem on värv üles ehitada, kui alustada varjundiga, mis on teie jaoks liiga tume ja ebaloomulik, » ütleb ta.

Niisutage

« Niisutav on võti, et päevitaja töötaks teie nahal, » ütleb Trujillo. Naha niisutatuna hoidmine aitab aeglustada loomulikku koorumist, et pikendada päevituse eluiga.

Ärge unustage SPF -i

« See, mida inimesed isepruunistaja puhul sageli eksivad, arvab, et see kaitseb neid päikese eest-see pole nii, » ütleb Robinson. Lihtsalt sellepärast, et teie nahk tundub pronksine, pole teil täiendavat kaitset ja kehtivad samad SPF -i kasutamise juhised, ütleb ta.

Otsige rohkem artikleid, sirvige tagantjärele probleeme ja lugege ajakirja numbrit Ajakiri WebMD .

Keemiline koorimine võib parandada naha välimust. Selle töötlemise ajal kantakse nahale keemiline lahus, mis muudab selle "blister" ja lõpuks kooruma. Uus nahk on tavaliselt siledam ja vähem kortsus kui vana nahk.

Keemilist koorimist saab teha näole, kaelale või kätele. Neid saab kasutada:

Vähendage peeneid jooni silmade all ja suu ümber Ravige päikesekahjustustest ja vananemisest tingitud kortse Parandage kergete armide välimust Ravige teatud tüüpi akne Vähendage raseduse või rasestumisvastaste tablettide võtmise tõttu vanuselaike, tedretähne ja tumedaid laike (melasma) Parandage naha välimust ja tunnet

Päikesekahjustuste piirkonnad võivad pärast keemilist koorimist paraneda.

Pärast keemilist koorimist on nahk ajutiselt päikese suhtes tundlikum, seega kandke iga päev päikesekaitsekreemi. See peaks ütlema "lai skaala" etiketil, mis tähendab, et see kaitseb päikese UVA- ja UVB -kiirte eest. Samuti peaks see olema füüsiline päikesekaitsekreem ja olema kõrgem kui SPF 30. Piirake päikese käes viibimise aega, eriti kella 10.00-14.00, ja kandke laia äärega mütsi.

Kes on hea keemilise koorimise kandidaat?

Üldiselt on heledanahalised ja heledakarvalised patsiendid paremad keemilise koorimise kandidaadid. Kui teie nahk on tumedam, võib teil olla ka häid tulemusi, sõltuvalt ravitava probleemi tüübist. Kuid pärast protseduuri võib teil olla ka ebaühtlane nahatoon.

 

Naha lõtvused, punnid ja tugevamad kortsud ei reageeri hästi keemilisele koorimisele. Nad võivad vajada muid kosmeetilisi kirurgilisi protseduure, nagu laserpindamine, näo tõstmine, kulmude tõstmine, silmalaugude tõstmine või pehmete kudede täiteaine (kollageen või rasv). Dermatoloog võib aidata valida teile kõige sobivama ravi.

Jätkub

Enne keemilise koorimise saamist

Rääkige oma arstile, kui teil on esinenud arme, külmavillid, mis korduvad, või näo röntgenikiirgus.

 

Enne keemilise koorimise saamist võib arst paluda teil lõpetada teatud ravimite võtmine ja valmistada nahk ette teiste ravimite, näiteks Retin-A, Renova või glükoolhappe abil. Arst võib välja kirjutada ka antibiootikume või viirusevastaseid ravimeid.

 

Koorige oma arstiga koorimise sügavus. See otsus sõltub teie naha seisundist ja teie ravi eesmärkidest.

 

Küsige eelnevalt oma arstilt, kas teil on vaja, et keegi teid pärast koorimist koju viiks.

Kuidas keemilist koorimist tehakse

Keemilise koorimise saate arsti kabinetis või kirurgiakeskuses. See on ambulatoorne protseduur, mis tähendab, et ööbimist pole.

Professionaal, kes teeb teie koorimise, puhastab teie naha kõigepealt põhjalikult. Seejärel rakendavad nad naha väikestele piirkondadele ühte või mitut keemilist lahust – näiteks glükoolhapet, trikloroäädikhapet, salitsüülhapet, piimhapet või karboolhapet (fenooli). See tekitab kontrollitud haava, lastes uue naha asemele asuda.

Keemilise koorimise ajal tunneb enamik inimesi põletustunne, mis kestab umbes viis kuni kümme minutit, millele järgneb kipitustunne. Jahedate kompresside nahale panemine võib seda kipitust leevendada. Sügavama koorimise ajal või pärast seda võite vajada valuvaigisteid.

Mida oodata pärast keemilist koorimist?

Sõltuvalt keemilise koorimise tüübist tekib pärast protseduuri päikesepõletusele sarnane reaktsioon. Koorimine hõlmab tavaliselt punetust, millele järgneb ketendus, mis lõpeb kolme kuni seitsme päeva jooksul. Kerget koorimist võib korrata ühe kuni nelja nädala intervalliga, kuni saate soovitud välimuse.

 

Keskmise ja sügava koorimise tagajärjeks võivad olla tursed ja villid, mis võivad seitsme kuni 14 päeva jooksul puruneda, kooruda, pruuniks muutuda ja kooruda. Vajadusel võib keskmise sügavusega koorimist korrata kuue kuni 12 kuu jooksul.

 

Pärast ravi võib tekkida vajadus sidemete järele mitmeks päevaks ravitavale nahale või kogu nahale.

 

Pärast keemilist koorimist peate mitu kuud päikest vältima, sest teie uus nahk on habras.

Jätkub

Võimalikud komplikatsioonid

Mõnel nahatüübil tekib pärast keemilist koorimist tõenäolisemalt naha ajutine või püsiv värvimuutus. Beebipillide võtmine, järgnev rasedus või näo pruunika värvuse muutumine perekonnas võib selle tõenäolisemaks muuta.

 

Teatud näopiirkondades on väike armide tekkimise oht. Mõnel inimesel võib olla suurem tõenäosus armide tekkeks. Kui armid siiski tekivad, saab seda tavaliselt heade tulemustega ravida.

 

Inimestel, kellel on esinenud herpespuhanguid, on väike oht külmavillide taasaktiveerimiseks. Selle vältimiseks või raviks võib arst välja kirjutada ravimeid.

WebMD meditsiiniline viide Arvustanud Debra Jaliman, MD, 27. augustil 2019

Allikad

ALLIKAD:

 

Mayo kliinik: "Keemiline koorimine."

 

Ameerika dermatoloogilise kirurgia ühing: "Keemilise koorimise teave."

 

Ameerika Dermatoloogia Akadeemia: "Keemiline koorimine."

 

FDA.

Mis on Botox?

Botox on ravim, mida arstid on aastaid kortsude ja näokortsude raviks kasutanud. Botox on bakteri toodetud toksiini kaubamärk Clostridium botulinum. On ka teisi kaubamärke, näiteks Dysport ja Xeomin. Botox on termin, mida kuulete kõige sagedamini, kuna see oli esimene süstitav botuliintoksiin.

Kuidas Botoxi kasutatakse?

Kõige tavalisem põhjus, miks arstid Botoxi kasutavad, on näokortsude väljanägemise vähendamine. Kuid Botoxi võtte saamine võib aidata ravida muid haigusi, näiteks:

Tugev higistamine kaenlaalustel (hüperhidroos) Emakakaela düstoonia, neuroloogiline häire, mis põhjustab tõsiseid kaela- ja õlalihaste spasme Vilkuv, mida te ei saa kontrollida (blefarospasm) Silmad, mis on suunatud eri suundadesse (strabismus) Krooniline migreen Üliaktiivne põis

Kuidas Botox toimib?

Botox blokeerib signaale närvidelt lihastele. Süstitud lihas ei saa kokku tõmbuda. See muudab kortsud lõõgastavaks ja pehmemaks.

Botoxi kasutatakse kõige sagedamini otsmikul, varesejalgadel (silmaümbruse jooned) ja kulmukortsudel. Botox ei aita päikesekahjustuste või gravitatsiooni põhjustatud kortsude korral.

Kuidas Botoxi protseduuri tehakse?

Botoxi saamine võtab vaid paar minutit. Te ei vaja anesteesiat. Teenusepakkuja kasutab väikest nõela, et süstida Botoxi teatud lihastesse, tekitades vaid väheseid ebamugavusi.

Üldiselt kulub täieliku mõju saavutamiseks 7 kuni 14 päeva. Parem on vältida alkoholi tarbimist vähemalt 1 nädal enne protseduuri. Samuti peaksite 2 nädalat enne ravi lõpetama aspiriini ja põletikuvastaste ravimite võtmise, et vältida verevalumite teket.

Vältige süstekoha hõõrumist 24 tunni jooksul, et te ei levitaks Botoxi teise piirkonda. Arst võib teile ka öelda, et jääte pärast laskmist 4 tunniks püsti ja tehke treeningust vaba päev.

Kui kaua Botoxi süst kestab?

Botoxi mõju kestab 3 kuni 6 kuud. Kui lihaste tegevus aeglaselt taastub, hakkavad jooned ja kortsud uuesti tekkima ning neid tuleb uuesti ravida. Jooned ja kortsud tunduvad aja jooksul sageli vähem tugevad, kuna lihased kahanevad.

Jätkub

Millised on Botoxi kõrvaltoimed?

Pärast Botoxi süstimist võivad teil tekkida ajutised kõrvaltoimed. Need võivad hõlmata järgmist:

Verevalumid https://tooteulevaade.top/nicozero/. See on kõige sagedasem kõrvaltoime ja kaob. Peavalud. Tavaliselt on need haruldased ja lõpevad 24 kuni 48 tunni pärast. Silmalaug langeb. See juhtub ainult väikese protsendi inimestega ja kaob tavaliselt 3 nädala jooksul. Tavaliselt juhtub see siis, kui Botox liigub ringi, nii et ärge hõõruge töödeldud ala. Kõver naeratus või drooling Silmade kuivus või tugev pisaravool Kerge valu või turse süstekoha ümber Gripilaadsed sümptomid või üldine halb enesetunne Kõht korrast ära Tuimus Nõrkus lähedal asuvates lihastes

Kes ei peaks saama Botoxi?

Inimesed, kes on rasedad, imetavad või põevad neuroloogilisi haigusi, ei tohiks Botoxi kasutada. Kuna Botox ei tööta kõigi kortsude korral, kontrollige kõigepealt arstiga.

Teil ei tohiks olla Botoxi kaadreid, kui olete lehmapiimavalgu suhtes allergiline.

Kas ravikindlustus maksab Botoxi eest?

Kosmeetikatoodete kasutamisel ei ole Botox kindlustatud. Küsige oma ravikindlustusseltsilt katte üksikasju.

WebMD meditsiiniline viide Arvustanud Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, 24. juuli 2020

Allikad

ALLIKAS:

Merz Pharmaceuticals, LLC.

Medscape: « Botuliintoksiin ».

MedlinePlus: « Botox. »

Mayo kliinik: « Botoxi süstid ».

India Journal of Dermatology: « Botuliintoksiin. »

Dermabrasiooniga dermatoloog või ilukirurg "liivad" oma nahka spetsiaalse instrumendiga. Protseduur loob uue, siledama nahakihi, mis asendab töödeldud naha.

Mikrodermabrasioon kasutab pisikesi koorivaid kristalle, mida pihustatakse nahale. See toimib kõige paremini selliste probleemide korral nagu tuhm nahk, pruunid laigud ja vanuselaigud.

Millal kasutatakse dermabrasiooni või mikrodermabrasiooni?

Dermabrasioon töötati välja aknearmide, rõugete ja õnnetuste või haiguste tagajärjel tekkinud armide parandamiseks. See ei ole efektiivne kaasasündinud nahavigade, enamiku moolide, pigmenteerunud sünnimärkide ega põletustest tingitud armide ravimisel.

Dermabrasioon on üldiselt ohutu ainult heleda nahaga inimestele. Tumedama nahaga inimestel võib dermabrasioon põhjustada arme või värvimuutust.

Mikrodermabrasioon sobib kõikidele nahatüüpidele ja -värvidele. See muudab peeneid muutusi, põhjustamata nahavärvi muutusi ega arme. See ei ole tõhus sügavamate probleemide korral, nagu armid, venitusarmid, kortsud või sügavad aknearmid.

Mikrodermabrasiooniga on vähem seisuaega kui dermabrasiooniga. Nahk on ajutiselt roosa, kuid taastub täielikult 24 tunni jooksul.