Dr.

Dr.

Ve bence köşeleri beş dakika daha tıkasaydık bu fark yaratırdı."Nihayetinde istediğimiz, kaliteli bir performans, son 10 veya 11 haftada yaptığımız tüm sıkı çalışmaların bir yansıması ve gelecek yıl sezonumuza başlayacak bir şey."AVUSTRALYAReece Hodge, Tom Wright, Jordan Petaia, Hunter Paisami, Marika Koroibete, James O’Connor, Nic White; Harry Wilson, Michael Hooper, Ned Hanigan, Matt Philip, Rob Simmons, Alan Alaalatoa, Brandon Paenga-Amosa, James Slipper Yerine: Folau Fainga’a, Angus Bell, Taniela Tupou, Lukhan Salakaia-Loto, Rob Valetini, Jake Gordon, Irae Simone, Tom Banks. 3 Şubat 2016Steve FainaruCloseSteve Fainaru ESPN Kıdemli Yazar Winner, 2008 Pulitzer Uluslararası Habercilik Ödülü Associated Press Spor Editörleri yarışmasında dört kez birincilik kazanan New York Times en çok satan kitabının ortak yazarı, "İnkar Birliği"Mark Fainaru-WadaKapatMark Fainaru-Wada ESPN Personel Yazarı 2007’den beri ESPN’in Enterprise and Investigative Unit araştırmacısı New York Times en çok satan kitaplarının ortak yazarı "İnkar Birliği" ve "Gölgeler Oyunu" Ortak kazanan, 2004 George Polk Ödülü NFL yaklaşık yirmi yıl boyunca bir dizi bilimsel deney yaptı. Lig kendi araştırma kolunu oluşturdu ve futbol ve kafa yaralanmaları hakkında 16 makale yayınladı. Ana sonuç – NFL oyuncularının beyin hasarına uğramaması – kamuoyunun eleştirisine, Kongre oturumlarına ve 2009’da projenin terk edilmesine yol açtı, ancak NFL beyin sarsıntısı bilimini terk etmedi.

Lig, son üç buçuk yılda kendisini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük beyin araştırmaları fon sağlayıcılarından birine dönüştürdü ve bilimde milyonlarca insanı etkileyebilecek güçlü bir rol oynamasına izin verdi ve tesadüfen değil. Outside the Lines tarafından derlenen fon verilerinde, federal hükümet içinde ve dışında bilimsel uzmanlarla yapılan röportajlarda ve daha önce ifşa edilmemiş belgelerde NFL’nin bu gücü nasıl kullandığı ortaya çıktı. NFL ve kurumsal ortakları, çok az tantana ile çok sayıda araştırma çalışması için 100 milyon dolardan fazla para ayırdılar – bu rakam, Ulusal Sağlık Enstitülerinin travmatik beyin hasarı araştırmaları bütçesini aşıyor. Finansmanın kıt olduğu ve beyin hastalığı teşhisi konulan eski NFL oyuncularının listesinin büyümeye devam ettiği bir zamanda – bu hafta Raiders harika Ken Stabler ekleniyor – birçok araştırmacı paraya çaresizce ihtiyaç olduğunu söylüyor."Yaptıkları iş için NFL’ye son derece minnettarım; Minneapolis’teki Hennepin County Tıp Merkezi’ndeki travmatik beyin hasarı konusundaki çalışmaları için NFL parası almayan bir beyin cerrahı ve araştırmacı olan Dr. Uzma Samadani, halkın beyin hasarı algısını değiştirdiklerini söyledi. Genellikle lig doktorlarını ödüllendiren, eleştirmenleri cezalandıran ve bazı araştırmacılara göre araştırmayı futbol ve beyin hastalığı arasındaki ilişkiyle ilgili potansiyel olarak rahatsız edici gerçeklerden uzaklaştıran kendi kuralları olan gizli bir finansman aracı. Veriler, iki yıl içinde NFL’ye bağlı birkaç milyon doları bulan hibelerin bilim adamlarına veya lige doğrudan bağlı kurumlara gittiğini gösteriyor. NFL ve ortakları, güçlü Baş, Boyun ve Omurga Komitesinin eşbaşkanı Dr.

Richard Ellenbogen, Ellenbogen’e bağlı 2,5 milyon dolarlık bir beyin sarsıntısı kliniği ve başka bir üst düzey NFL danışmanı da dahil olmak üzere, Hatların dışında Ellenbogen ve diğer üç NFL sağlık ve güvenlik danışmanının futbol ve beyin hastalıkları üzerine 16 milyon dolarlık bir araştırma projesi için başvuru yaptığını gösteren belgeleri de inceledi NFL tarafından 30 milyon dolar ile finanse edilecek "sınırsız hediye" NIH’ye. Araştırma önerisi, NFL’nin Güvenlik Ekipmanları ve Oyun Kuralları Alt Komitesine başkanlık eden tanınmış bir sarsıntı araştırmacısı Kevin Guskiewicz tarafından yönetildi. Üst düzey bir ajans yetkilisi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, öneri ligin danışmanlarını istihdam eden araştırma kurumlarına milyonlarca doları yönlendirebilirdi.NIH incelemesinin rakip bir öneriyi seçmesinin ardından, Ellenbogen ve diğer iki üst düzey NFL sağlık ve güvenlik görevlisi karara bir konferans görüşmesinde itiraz ettiler. Hatların Dışında. Ellenbogen’in, aynı zamanda NFL tarafından finanse edilen hibe için başvuran bir NFL danışmanı olarak çağrıya katılımı "NIH ile yakın çalışan ve konunun hassasiyeti nedeniyle anonimlik talep eden bir araştırmacı, akran değerlendirme sürecinin tamamının bütünlüğünü baltaladığını söyledi.Editörün SeçimleriO’Connor: Stabler’ın CTE teşhisi, futbolun dramatik bir değişikliğe ihtiyaç duymasının başka bir nedeni. Bir beyin cerrahı olan Ellenbogen, Hatların Dışında: Zihin Kontrolü 2 ile ilgili bir dizi e-postada, seçim sürecinden şikayetçi olduğunu reddetti ve NIH ile tartışırken bir görüşme yaptığını söyledi. "çok çeşitli araştırma konuları" fakat "düştü" ameliyathaneye gitmek için.

Başlangıçta Guskiewicz’in hibe başvurusunun bir parçası olduğunu reddetti, ancak daha sonra bir "küçük danışman."O sırada, NFL, çalışma için seçilen araştırmacı olan Boston Üniversitesi’nden Robert Stern’in taraflı olduğunu ve incelemenin çıkar çatışmasıyla gölgelendiğini savundu. Şikayete aşina bir kaynağa göre, NFL başlangıçta endişelerini romatolog ve bir zamanlar NFL’nin itibarını yitirmiş sarsıntı araştırma programını yöneten NFL danışmanı Dr. Elliot Pellman’dan gelen bir e-postayla dile getirdi. NIH, NFL’nin şikayetlerinin asılsız olduğu sonucuna vardıktan sonra, NFL, projeyi finanse etme taahhüdünü tersine çevirdi. NIH, çalışmayı canlı tutmak için vergi mükelleflerinin parasını kullandı.NFL siyaseti, son iki yılda en az iki bilimsel girişimi gölgeledi.

Lig, baştaki vuruşların sıklığını, konumunu ve büyüklüğünü izleyen cihazlar olan kask sensörlerinin doğruluğu hakkında soruları gündeme getiren yeni bir çalışmayı finanse etti.kredi kartı kabul eden bahis siteleri Makaleyi düzenleyen uzman, Outside the Lines’a, NFL tarafından işe alınan araştırmacıların ulaşılamaz bir doğruluk standardı oluşturduğunu söyledi. Geçen yıl, lig ve NFL Oyuncular Derneği, araştırmanın sonuçlarını NFL’deki sensörlerin uygulanmasını süresiz olarak askıya almak için gerekçe olarak gösterdi – aletler on yıldan fazla bir süredir sarsıntıları incelemek ve önlemek için kullanılmış olsa da. Sensör çalışması, NFL ve sendika arasındaki bir anlaşmazlık, daha önce Outside the Lines tarafından bildirildiği gibi, oyuncu sağlığı üzerine daha önce duyurulan 100 milyon dolarlık Harvard çalışmasını önemli ölçüde azalttı ve lig sonunda katılmayı reddetti. Outside the Lines, Jeff ile röportaj istedi. NFL’nin sağlık ve güvenlik politikasından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Miller, ancak bir NFL sözcüsü Miller’ın müsait olmadığını söyledi.

Sözcü, ligin kapsamlı araştırma fonu hakkındaki sorulara bir e-posta yanıtında şunları yazdı: "Baş sağlığı ile ilgili olduğu için, lig, beyin yaralanmalarının anlaşılmasını ilerletmek için dünyanın her yerinden bağımsız uzmanlar tarafından bilimsel ve tıbbi araştırmalara fon sağlıyor. Bu araştırma ilerliyor ve bunu yaparken sporcularımızın antrenman ve oyun oynama şeklini geliştirmek için kullanacağız."Ellenbogen, NFL’nin araştırmayı kontrol etmeye çalıştığını söylemenin yanlış olduğunu söyledi."Gördüğünüz şey, bilim adamlarının farklı yaklaşımları ne kadar iyi tartıştıkları, hibelerin ne kadar rekabetçi olduğu ve neyse ki bu araştırmaya ne kadar ilgi olduğu. "Bu NFL’nin durdurulmasıyla [beyin araştırması] ilgili değil. Tam tersi. … NFL, doğrudan ya da dolaylı olarak, milyonlarca kişiye fon sağladı."Ellenbogen ve Guskiewicz, lig ofisinden bağımsız çalıştıklarını söyledikleri NFL Baş, Boyun ve Omurga Komitesi üyeleri olarak lig tarafından ödeme yapılmadığını vurguladı.

Outside the Lines daha önce komitenin NFL tarafından finanse edildiğini, komisere rapor verdiğini ve geçmişte komite üyeleriyle görüşmeleri ve yazışmaları izleyen NFL’nin medya ofisi aracılığıyla iletişimi filtrelediğini bildirdi. Komite üyelerinden hiçbirine lig tarafından ödeme yapılmaz, ancak harcamaları lig ofisi aracılığıyla geri ödenir."Purdue Üniversitesi’nde mekanik ve biyomedikal mühendisliği profesörü olan Eric Nauman, araştırmasının yaptığı araştırmada, NFL’nin özgecil olmasını beklemediğiniz sürece, iş açısından bakıldığında tam olarak yapmaları gerekeni yaptıklarını söyledi. futbolla ilgili kafa travmasının lise oyuncularında beyin kimyasında dramatik değişikliklere yol açabileceğini gösterdi.Nauman ve Purdue meslektaşı Tom Talavage daha önce bir NFL-General Electric araştırma girişimi aracılığıyla araştırma yaptılar, ancak Talavage o zamandan beri herhangi bir şey almamaya karar verdiklerini söyledi. ek NFL parası çünkü "çok fazla örnek gördük" etki ve bilimsel önyargı."Bir süre önce Baş, Boyun ve Omurga Komitesinde yer alan tüm insanlardan bahsetmiştik ve lig tarafından finanse edilmeden veya NFL’ye bağlanmadan önce yaptıkları araştırmalar arasında oldukça net bir sınır olduğunu düşünüyoruz ve Talavage, lige bağlandıktan sonra yaptıkları araştırmayı söyledi. "Ve temelde, o konumda olmadığımızdan gerçekten, gerçekten emin olmak istediğimiz duygusu var."NFL ve General Electric dahil kurumsal ortakları, çok sayıda araştırma çalışması için 100 milyon dolardan fazla taahhütte bulundu. Burada, NFL komisyon üyesi Roger Goodell, ortaklıkları açıklandığında GE CEO’su Jeffrey Immelt ile birlikte oturuyor.

 Seth Wenig / AP Photo NFL, nörogörüntüleme (en az 4 milyon dolar), kan örnekleri (en az 2,7 milyon dolar) ve bir dizi başka araç kullanarak geniş bir beyin araştırması yelpazesini finanse ediyor. Yeni teknolojilerin geliştirilmesini finanse ediyor – yumuşak kabuklu bir futbol kaskı (1,5 milyon dolar), daha bağışlayıcı sentetik çim (500.000 dolar) ve kafa travmasıyla ilişkili göz hareketindeki değişiklikleri ölçen gözlükler (500.000 dolar). Ligin diğer fon kaynaklarının bıraktığı boşlukları doldurduğunu söylüyor. Ajans verilerine göre, ülkenin en büyük biyomedikal araştırma kurumu olan NIH, 2014 yılında tüm araştırma uygulamalarının sadece yüzde 18,1’i için hibe verdi."Johns Hopkins Tıp Enstitülerinde araştırmacı olan Dr. Jennifer Coughlin, NIH’nin yakın zamana kadar reklam yapmadığını söylemeliyim. NFL ve General Electric arasındaki ortaklık."Bir bilim insanı olarak, belirli bir bilimsel konuya ilgi duyduğunuzda, bu bilimsel soruyu yanıtlamak için para vermekle ilgilenen vakıflara veya gruplara gidersiniz, dedi Coughlin, grubu enflamasyonun nasıl olabileceğini izlemek için son teknoloji taramalar kullanıyor. mevcut ve eski NFL oyuncularında beyin hastalığı. Minneapolis beyin cerrahı Samadani, NFL’nin rolünün kritik olduğu konusunda hemfikirdi."NFL ortaya çıkıp bunu bir hastalığa dönüşene kadar, insanlar bunun için para toplamayı düşünmediler, dedi. "Şimdi birdenbire herkes beyne girmek istiyor – beyin hasarının sonuçlarını bulmak ve bunu nasıl önleyeceğini ve tedavi edeceğini bulmak için.

Ve buna sevindim. Beyin hasarı olan insanları çok önemsiyorum. İnsanların iyileştiğini görmekten daha iyi bir şey yok: Sanki yeniden doğmuşlar gibi."NFL’nin bilimin sonucuna olan mali ilgisi "Dr. Samadani beni rahatsız ediyor dedi. "Ama cevabı bilmiyorum."Endüstri tarafından finanse edilen araştırmanın potansiyel tuzakları on yıllardır bilinmektedir.

1950’lerin başından itibaren tütün endüstrisi, bilim adamlarını satın almak, kendi araştırma komitesini kurmak ve binlerce çalışmayı finanse etmek için yüz milyonlarca dolar harcadı – hepsi sigara ve akciğer hastalığı arasındaki bağlantıyı reddetmek amacıyla. NFL, futbol ve beyin hastalığı arasındaki bağlantıyı defalarca reddeden ve aksini iddia eden bağımsız bilim adamlarına saldıran Pellman liderliğindeki kendi araştırma komitesini kurdu. Komiser Roger Goodell komiteyi 2009 yılında dağıttıktan sonra, lig, Washington Üniversitesi nörolojik cerrahi bölüm başkanı Ellenbogen ve California Üniversitesi San Francisco’da aynı pozisyonda olan Dr. Mitch Berger gibi saygın araştırmacıları getirdi. İşi aldıktan sonra Ellenbogen önceki komitenin çalışmalarını eleştirdi ve bir noktada Outside the Lines’a şunları söyledi: "NFL’nin çalışmalar yapmasına izin veremezsiniz. … Bize borcu olmayan insanlar bulmalısın."Goodell’e göre NFL, "tıp insanlarının karar vermesine izin verecek" Futbol beyin hasarına neden olur mu, ancak bazı araştırmacılar ligin kendi sonuçlarını çıkarmış olup olmadığını merak ediyorlar. 100 Ivy League ve Big Ten bilim adamı geçen yaz bir sarsıntı zirvesi için Chicago’da bir araya geldi. Açılış konuşmacısı, NFL tarafından finanse edilen NIH hibesi teklifini yöneten sarsıntı uzmanı Guskiewicz’di.

Eski bir Pittsburgh Steelers yardımcı atletik antrenör olan Guskiewicz, geçen yıl Kuzey Carolina Üniversitesi Sanat ve Bilim Koleji’nde dekan olarak seçildi; bu, sporla ilgili sarsıntıları büyük bir halk sağlığı sorununa dönüştürmeye yardımcı olan yirmi yıllık araştırmanın ardından elde edilen bir başarı. ligin maçlarını karşılaştıran sert NFL eleştirmeni "endüstri tarafından finanse edilen araştırma" Pellman altında bir havaalanı güvenlik ihlali nedeniyle, Guskiewicz artık NFL’nin Lig politikasını şekillendirmeye yardımcı olan Baş, Boyun ve Omurga Komitesinin bir parçası. Bazı araştırmacılar, lige bağlandığından beri, Guskiewicz’in kendi öncü araştırmasının sonuçları da dahil olmak üzere önceki pozisyonlarını yumuşattığına inanıyor. Guskiewicz tutarlı kaldığını söyledi: Önceki sarsıntıların depresyon ve hafif bilişsel bozukluk dahil uzun vadeli sonuçlara yol açabileceğini, ancak futbol ve beyin hastalığı arasındaki bağlantı hakkında hala pek çok şey bilinmiyor. Şikago’daki konuşması sırasında Guskiewicz, önemi küçümsedi. nın-nin "alt sarsıntılı" bazı araştırmacıların futbolla ilişkili beyin hastalığının olası kaynağı olarak belirttiği vuruşlar.

Teori özellikle NFL için çetrefilli, çünkü bu hasarın her oyunda ve pratik tatbikatlarda meydana gelen kaçınılmaz kask-kask temasından kaynaklandığı anlamına geliyor. Guskiewicz, bu hafta bir röportajda konuşmasının başlığını söyledi. oldu "Spor Sarsıntısı Durumu: Paranoya’ya Karşı Meşru Endişeler ve amacının klinisyen ve araştırmacı izleyicileri için provokatif olmak olduğu. Kendisi de dahil olmak üzere önceki araştırmaların, tekrarlanan teşhis edilen sarsıntıların uzun vadeli sorunlara yol açabileceğini gösterdiğini söyledi, ancak "Sarkaç, bu tekrarlayan alt-sarsıntılı etki kavramına şimdiye kadar sallandı, çünkü alıntı-alıntı yap, ‘mantıklı olmalı’. Ve sürekli vurguladığım şey, ‘Pekala, çözelim.’ Bu fikri veya teoriyi destekleyecek kanıt nerede?"Dr.

Northwestern Üniversitesi’nde psikiyatrist ve davranış bilimci Hans Breiter izleyicilerin arasındaydı. Breiter, son iki yıldır, sub-sarsıcı darbelerin oyuncular üzerindeki etkilerini araştıran Purdue’dan Talavage ve Nauman ile yakın bir şekilde çalıştı."Masamızdaki bütün grup ‘Ne? Benimle dalga geçiyor olmalısın,’" Breiter dedi. "Gerçekten tuhaftı.