Bach, pandeminin Avrupa’da yayılması nedeniyle geçen ay Güney Kore’ye yaptığı ziyaretten vazgeçmişti.

  • blog

Bach, pandeminin Avrupa’da yayılması nedeniyle geçen ay Güney Kore’ye yaptığı ziyaretten vazgeçmişti.

Kayıt masrafı

Associated Press bir düzine sponsorla temasa geçti ve neredeyse hepsi yorum yapmayı reddetti. Bir Tokyo Gas sözcüsü, organizatörlerin medyayla konuşmama tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Kayıtlara geçen birkaç yorumdan biri, son zamanlarda evde sıkışmış insanlar hızlı yemek yemeğe yöneldikçe yüzde 63 kar artışı kaydeden hazır erişte üreticisi Nissin’den geldi.

Sözcü Tomonao Matsuo, « Güvenli ve emniyetli bir Olimpiyatlara yönelik hazırlığımıza, gelişmeleri dikkate alarak devam edeceğiz, » dedi. Yenileme konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi.

Tokyo Olimpiyatları çok pahalı hale geldi. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bunların kayıtlardaki en maliyetli Yaz Oyunları olduğunu söylüyor.

Tokyo Olimpiyatları’na katılmanın resmi maliyeti, son bütçeyle 12.6 milyar dolar. Ancak geçen yıl yapılan bir hükümet denetimi, bunun muhtemelen iki kat fazla olduğunu söyledi ve bu, gecikmenin ek maliyetinden önceydi. Özel olarak finanse edilen organizasyon komitesi bütçesinden 5,6 milyar dolar haricinde tamamı kamu parası. Yerli sponsorlar bu gelirin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor.

Bir adam Tokyo Olimpiyat halkalarının yanından geçiyor. (Jae C.Hong / Associated Press)

Japonya’daki anketler, IOC Başkanı Thomas Bach’ın geçen ay Tokyo’da organizatörler, politikacılar ve sponsorlarla yaptığı toplantılarda karşı koymaya çalıştığı bir salgının ortasında Olimpiyatların düzenlenmesi için tereddütlü bir destek gösteriyor. Japonya pandemiyi nispeten iyi kontrol etmesine rağmen, Tokyo’daki yeni enfeksiyonlar Perşembe günü 602’lik bir günlük rekora ulaştı. Ülkedeki yaklaşık 2.400 ölüm, COVID-19’a atfedildi.

Nakit sıkıntısı çeken sponsorların baskısı, hikayenin sadece yarısı. Diğer yarısı Dentsu Inc.

Esasen, iş dünyası, siyaset ve medyadaki rakipsiz bağlantıları sayesinde Dentsu, Olimpiyatların başlamasına yardımcı oldu ve ardından iç sponsorluklarda milyarlarca dolar sıralayarak kar elde etti. Bunlar, Panasonic, Toyota ve Bridgestone olmak üzere üç önde gelen Japon markasını içeren 14 uzun vadeli Uluslararası Olimpiyat Komitesi sponsorundan farklıdır.

Analistler, Dentsu’nun sponsorları kaydettiği için yüzde 15 komisyon alacağını ve reklam işini hallederse muhtemelen daha fazlasını alacağını tahmin ediyor.

IOC, Olimpiyatları düzenlemek için nispeten az ödüyor. Gelirinin yaklaşık dörtte üçünü yayın haklarının satışından elde ediyor ve sahneleme için ev sahibi ülkenin kamusal kasasına güveniyor. En son Tokyo organizasyon komitesi bütçesi, IOC’nin 1,3 milyar dolarlık katkı yaptığını gösteriyor. Bu, resmi maliyetlerin yaklaşık yüzde 10’u, ancak harcamalar hafife alınıyorsa çok daha küçük bir yüzde.

Üç kez Olimpiyat şampiyonu jimnastikçi Kohei Uchimura, ertelenen Tokyo Olimpiyatlarının gelecek yıl yapılmasını istiyor. Ancak, sağlık riskleri, milyarlarca dolar vergi mükellefi faturaları nedeniyle coşkunun azaldığı Japonya’daki şüphecilikten de açıkça bahsetti ve Oyunların bir pandemide neden bir öncelik olduğunu sorguladı.

Son birkaç aydır yapılan anketler, Japon ve Japon şirketlerinin Oyunların düzenlenmesi konusunda ikiye bölündüğünü veya bunların yapılması gerektiğinden şüphe edildiğini gösteriyor.

Uchimura, geçen hafta sonu bir günlük gösteri jimnastiği toplantısından sonra, « Maalesef Japonların% 80’i, Tokyo Olimpiyatlarının COVID-19 salgını sonucunda gerçekleşebileceğine inanmıyor » dedi.

« İnsanların fikirlerini değiştirmelerini istiyorum: Olimpiyatları yapamayız – bunu nasıl yapabiliriz? »

Olimpiyat liderleri, COVID-19 aşıları ilerledikçe hayranlarıyla güvenli Tokyo Oyunları umutlarını artırıyor Kanadalı judo yıldızları Klimkait ve Deguchi, 1 Olimpiyat noktası için savaşta yüksek beklentilerle karşı karşıya

7 1/2 ay önce ertelenen Olimpiyatlar, 23 Temmuz 2021’de açılmak üzere yeniden planlandı. Halkın kararsızlığına rağmen, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Japon organizatörler, Japonya’nın iktidar partisi ve Tokyo’nun belediye hükümetinden sarsılmaz bir destek görüyor. Mesajlaşma, olasılıkların üstesinden gelmek için Oyunlar etrafında şekilleniyor – Japonya’nın Olimpiyatlar sayesinde küresel ruhları yükseltmek için kahramanca bir çabası.

Japonya’nın başarısız olması durumunda, Asya’daki rakibi Çin, 4 Şubat 2022’de başlayacak Pekin Kış Olimpiyatları ile altı ay sonra sahneye çıkacaktı.

Ancak Olimpiyat devine karşı, özellikle de virüs dünya çapında yükselirken, küçük bir direniş mırıltısı var.

Kanadalı Andre De Grasse, Christian Coleman ile Tokyo’da yarışmayacağını hayal kırıklığına uğrattıTokyo Olimpiyat yetkilileri Mart ayından itibaren test etkinlikleri düzenlemeye hazırlandı

Onbinlerce memur, antrenör, VIP ve medyanın katıldığı 15.400 Olimpik ve Paralimpik sporcunun Japonya’ya girmesine izin verme korkusu var; yabancı hayranların katılmasına izin verme olasılığından bahsetmeye bile gerek yok.

Ulusal bir yasa koyucu olan Genki Sudo Associated Press’e verdiği bir röportajda, « Oyunların bu şekilde ilerlememiz gereken bir şey olup olmadığı hakkında konuşmalıyız. »

Eski bir karma dövüş sanatçısı, güreşçi ve kickbokscu olan Sudo, Olimpiyatların sporcular için adil olmayacağını savunuyor. Bazıları pratik yapabilir, ancak çoğu salgın nedeniyle yapamaz. Hatta yarı şakayla, Oyunların bir Zoom toplantısı gibi uzaktan yapılması gerektiğini önerdi.

« Eğitim ortamı bu kadar farklıysa, o kadar adil mi? Kesinlikle adil değil, » dedi Sudo, Parlamento Üst Meclisi’nin barlarla süslenmiş ofisinde.

Tokyo, Olimpiyatların mümkün olabileceğini göstermek için 1 günlük spor salonu buluşması düzenledi Kanada’nın atletizm Olimpiyatları salgını nasıl yönlendiriyor?

Tokyo için kalifikasyon noktalarının yaklaşık% 57’si dolduruldu. World Rowing’in başkanı Matt Smith, birkaç gün önce kalifikasyonu tamamlamanın « gerçekten acil hale geldiğini » söyledi.

Muhalefetteki Japon Komünist Partisi milletvekili Tomoko Tamura, Olimpiyatlara sahip olmak istiyor ancak güvenli bir aşının zamanında gelmeyebileceğini söyledi. Organizatörler Oyunları yapabileceklerini, aşı yapabileceklerini veya aşı olmayacaklarını söylüyorlar.

Bazıları, sağlıklı sporcuların herhangi bir aşı için bir öncelik olmaması gerektiğini öne sürdü. Sporcular bir aşıyı reddedip yine de rekabet edebilir mi? Ya aşı bir sporcuyu olaydan günler önce hasta ederse?

Acil durum planı yok 

Japonya, COVID-19’a atfedilen 2.000’den az ölümle enfeksiyonları kontrol altında tuttu, ancak hafif bir artış yaşıyor. Gelen seyahat çoğunlukla durduruldu, ancak Olimpiyat sporcuları ve personeli için bu durumun değişeceği kesin.

IOC Başkanı Thomas Bach, önümüzdeki hafta Japonya’da tempobet rulet yeni Başbakan Yoshihide Suga, organizasyon komitesi başkanı Yoshiro Mori ve muhtemelen Olimpiyatları ikna etmesi gereken herhangi bir yerel sponsorla bir araya gelecek. Yerel sponsorlar, Japon reklam şirketi Dentsu Inc. tarafından yürütülen önceki Olimpiyatların en az iki katı olan Oyunları finanse etmek için 3,3 milyar dolar harcadılar.

İsviçre’de Bach’a, Olimpiyatları iptal etmek için beklenmedik durum planlarının Tokyo’da tartışılıp tartışılmayacağı soruldu.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesinden bu yana Japonya’nın başkentindeki ilk büyük uluslararası spor etkinliği olan 8 Kasım 2020’de Tokyo’da düzenlenen Dostluk ve Dayanışma Yarışması jimnastik etkinliğine insanlar katıldı. (Getty Images aracılığıyla Charly Triballeau / AFP)

« Hayır » diye yanıtladı.

Bach, pandeminin Avrupa’da yayılması nedeniyle geçen ay Güney Kore’ye yaptığı ziyaretten vazgeçmişti. Tokyo’ya vardığında küçük bir « istenmeyen komite » tarafından karşılanabilir.

Yaklaşık 30 olimpiyat karşıtı protestocu Pazar günü jimnastik etkinliğinin dışında gösterildi. Broşürler dağıttılar ve Bach’ı bildirilerinde « Olimpiyatları iptal etmek için mesajımızı iletmek üzere » geldiğinde yanlarında olacakları konusunda uyardılar.

Kanadalı boksör Mandy Bujold tartışmasız teknolojiye dönüyor

Tokyo’daki Alman Japon Araştırmaları Enstitüsü’nde araştırmacı olan Sonja Ganseforth, Japonya’daki Olimpiyat karşıtı hareket hakkında yazdı. Protestocular, Olimpiyatların milyarlarca doları 2011 Fukuşima nükleer felaket kurtarma sürecinden uzaklaştırdığını söylüyorlar. Buna ek olarak, kamu parasının ezici bir şekilde kullanılmasına karşı çıkıyorlar ve Olimpiyatların bir IOC oy satın alma rüşvet skandalı nedeniyle Japonya’ya geldiğini iddia ediyorlar.

Ganseforth bir e-postada, « Olimpiyatların Tokyo’da yapılmasına karar verildikten sonra, çoğu [Japon] Oyunları karşıtı açıkça protesto etmenin sosyal karşıtı ve hatta yurtsever olmadığını düşündü, » dedi.

« Japonya’daki Olimpiyat karşıtı protestolar tamamen yeni bir fenomen değil » diye yazdı « Sıfır ile bir arasındaki fark » başlıklı bir makalede.

Olimpiyat finansmanı, Oyunların devam etmesi gerektiğini söylüyor 

Ganseforth, Nagoya sonunda Seul’e giden 1988 Olimpiyatları için teklif verdiğinde protestolar olduğunu söyledi. Nagano 1998 Kış Olimpiyatları’na verilmeden önce muhalefetin susturulduğunu yazdı. İhale kayıtları, yaygın rüşvet suçlamalarının ortasında kayboldu.

Olimpiyat finansmanı, Oyunların, özellikle de faturaların çoğunu ödeyen televizyonda devam etmesi gerektiğini söylüyor.

IOC, son dört yıllık Olimpiyat döngüsü boyunca 5,7 milyar dolarlık gelirinin% 73’ünü yayın haklarının satışından elde etti. Amerikan ağı NBC, her Olimpiyat için 1 milyar dolardan fazla para ödüyor.

Tokyo organizatörleri, Oyunları düzenlemek için resmi olarak 12,6 milyar dolar harcadıklarını söylüyorlar. Ancak geçen yıl yapılan bir hükümet denetimi, miktarın muhtemelen iki kat daha fazla olduğunu söyledi. 5,6 milyar dolar dışında hepsi kamu parası.

Jimnastik yetkilileri Tokyo’nun ertelenen Olimpiyatlar için kapıyı açmasını umuyor

Bunun da ötesinde, Japonya’da tahmin edilen bir yıllık gecikmenin maliyeti 2 milyar ila 3 milyar dolar. IOC, erteleme için Japonya’da yaklaşık 650 milyon $ ‘lık yatırım yapacağını söyledi, ancak birkaç ayrıntı sundu.

Yakın tarihli bir Oxford Üniversitesi araştırması, bunların kayıtlardaki en pahalı Yaz Olimpiyatları olduğunu söyledi. Bunlar salgından önce yapılan hesaplardı.

Olimpiyatları ve Dentsu’nun Tokyo’nun teklifiyle olan bağlarını eleştiren birkaç kitap yazan Ryu Honma, Oyunların saçmalık olacağını söyledi.

AP’ye verdiği demeçte, « Yapılması gereken şey, bir taksinin, sporcuları havaalanına geldiklerinde alması gerektiğidir, böylece Sporcuların Köyünde karantinaya alınacaklardır. » « Herhangi bir değişim yapmalarına izin verilmeyecek. Aksi takdirde Sporcular Köyü bir enfeksiyon kümesi haline gelebilir. Tüm bunları yaparsanız, o zaman Oyunları düzenlemek mümkün olabilir, ama Olimpiyatların ilkeleri nerede? »

Hemen hemen her açıdan düşünüldüğünde 2020, uluslararası, yüksek performans ve spor için karanlık ve çalkantılı bir yıl oldu.