Miscările regulate, adecvate ale intestinului sunt cruciale pentru a scăpa de toxine prin bilă și scaun. Potrivit bazei de date FoodData Central a Departamentului Agriculturii din Statele Unite, o cană de cuburi de nap crude conține în jur: Când cumpărați napi, alegeți-i pe cei mici și grei. Recoltarea navelor în timp ce sunt tineri și mici le va lăsa o aromă dulce și blândă.

  • blog

Miscările regulate, adecvate ale intestinului sunt cruciale pentru a scăpa de toxine prin bilă și scaun. Potrivit bazei de date FoodData Central a Departamentului Agriculturii din Statele Unite, o cană de cuburi de nap crude conține în jur: Când cumpărați napi, alegeți-i pe cei mici și grei. Recoltarea navelor în timp ce sunt tineri și mici le va lăsa o aromă dulce și blândă.

Un motiv este că contaminarea poate apărea deoarece, în multe cazuri, fermierii cultivă ovăz în câmpuri apropiate grâului și a altor culturi care conțin gluten. În plus, multe plante de procesare a ovăzului procesează și alimente care conțin gluten. Persoanele cu intoleranță la gluten ar trebui să verifice întotdeauna etichetele alimentelor și să caute ovăz care nu conține gluten. « , Persoanele cu boală celiacă trebuie să evite alimentele care conțin gluten., Ce este boala celiacă? Aflați aici., » Contaminarea nu este singura problemă însă. Unele persoane cu boală celiacă vor suferi inflamații după ce au consumat ovăz, chiar dacă urmează o dietă fără gluten, deoarece ovăzul conține avenină, o proteină care joacă un rol similar glutenului din grâu. La unele persoane cu boală celiacă, avenina activează aceleași celule imune care reacționează la gluten. Este posibil să nu observe o reacție simultană, dar pe termen lung pot apărea leziuni. În 2014, un studiu a arătat că consumul a 100 de grame (g) de ovăz pe zi timp de 3 zile a activat celule imune care vizau avenina. Cu toate acestea, acest lucru a afectat doar 8% din participanți. Autorii au concluzionat că, pentru majoritatea persoanelor cu boală celiacă, consumul de 100 g de ovăz pe zi este puțin probabil să aibă efecte nedorite pe termen lung. În 2016, Societatea Nord-Americană pentru Studiul Celiac Boala a recomandat monitorizarea nivelurilor de anticorpi anti-tTG (anti-țesuturi transglutaminaste) înainte și după adăugarea ovăzului în dietă. Acest lucru ar da o idee clară despre modul în care consumul de ovăz afectează o persoană. Persoanele care introduc ovăz în dietă ar trebui să înceapă cu cantități mici și să înregistreze orice simptome pe care le au. De asemenea, ar trebui să-și amintească că simptomele nu apar întotdeauna simultan la o persoană cu boală celiacă.

Din acest motiv, poate fi mai bine să discutați mai întâi cu un medic sau un dietetician. Dacă nu apar simptome și anticorpii din sânge rămân stabili, ar trebui să fie în siguranță să mâncați în continuare ovăz. « , Cine ar trebui să nu conțină gluten? Faceți clic aici pentru a afla Mai mult., Experții și-au exprimat îngrijorarea că persoanele care urmează o dietă fără gluten pot să nu aibă niște substanțe nutritive esențiale. „Grâul integral oferă carbohidrați, fibre, folat, fier, calciu și vitamine din grupul B. Persoanele care evită grâul și cerealele pot fi expuse riscului nu numai de un aport scăzut de acești nutrienți, ci și de a consuma mai multe grăsimi și zahăr în alimentele care le înlocuiesc. « , Ovăzul oferă mulți dintre nutrienții pe care îi conține grâul integral.potencialex pastile cluj Acest lucru poate face ovăzul este o alternativă adecvată pentru cerealele integrale pentru persoanele care evită glutenul. Iată câteva dintre beneficii. „Cerealele integrale, cum ar fi fulgi de ovăz, conțin substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fibrele, care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă sau de accident vascular cerebral. « , De ce sunt sănătoase cerealele integrale? Aflați aici. Studiile sugerează că fibrele pot: » O revizuire din 2016 a constatat că fibrele în general, și în special ovăzul, măresc senzația de sațietate sau senzația de plin. Autorii au sugerat că ovăzul poate ajuta oamenii să adere la o dietă de control al greutății. Când o persoană se simte plină, va avea mai puțină dorință de a mânca în exces.

Reducerea consumului de alimente poate reduce riscul de obezitate și alte boli care contribuie la sindromul metabolic. « , Aflați mai multe despre beneficiile fibrelor dietetice., Ovăzul este bogat în mai mulți nutrienți. Oferă:, » De asemenea, conțin vitamine B, inclusiv folatul, pe care experții îl recomandă în timpul sarcinii pentru a preveni defectele tubului neural la copilul nenăscut. Ovăzul conține un grup de antioxidanți numiți avenantramide, un compus fenolic care apare aproape exclusiv în ovăz. Avenatramidele par să aibă diverse beneficii pentru sănătate. Scad tensiunea arterială, ajutând organismul să producă mai mult oxid nitric, care relaxează celulele musculare din vasele de sânge. De asemenea, par să aibă proprietăți antiinflamatorii, antiproliferative și anti-mâncărime. În acest fel, ele pot ajuta la prevenirea bolilor coronariene, a cancerului de colon și a iritației pielii. « , Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre antioxidanți. » Ovăzul conține un tip de fibre cunoscut sub numele de beta-glucani. Aceste substanțe pot ajuta la scăderea colesterolului total și a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului „rău”. Nivelurile ridicate de colesterol LDL sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Antioxidanții din ovăz, cum ar fi fitosteroli, avenantramide, tocoli și saponine, pot ajuta, de asemenea, la reducerea colesterolului, conform unei revizuiri din 2018. « , Aflați mai multe despre beneficiile făinii de ovăz., „Ovăzul este o alegere sănătoasă a carbohidraților, dar densitatea lor de calorii și nutrienți se poate modifica semnificativ în funcție de ce ingrediente sau toppinguri adaugă o persoană, cum ar fi zahăr sau smântână. Făină de ovăz tăiată, crudă și neprelucrată este cele mai bune alegeri, deoarece prelucrarea poate reduce conținutul nutrițional. Corpul digeră mai repede ovăzul procesat, ceea ce poate crește nivelul zahărului din sânge mai mare decât versiunile neprelucrate. « , Oamenii pot mânca fulgi de ovăz înmuiați sau fierți. » Pentru a găti fulgi de ovăz, puneți 1 cană de ovăz și 2 căni de apă într-o tigaie, aduceți la fierbere și fierbeți, amestecând, timp de 5 minute. « , Apoi completați cu aceste ingrediente:, Oamenii pot mânca fulgi de ovăz crudi, deși anti-nutrienți, cum ar fi fitații, pot reduce absorbția mineralelor. Înmuiați mai întâi ovăzul pentru a ușura digestia. și pentru a reduce fitații., Iată o idee pentru înmuierea fulgii de ovăz:, ovăzul poate înlocui și făina de grâu ca bază a unor produse de patiserie., Care sunt cele mai bune alimente pentru micul dejun pentru pierderea în greutate? Aflați aici., ovăzul poate fi un o alternativă sănătoasă la cereale pentru persoanele care au boală celiacă sau care aleg să nu mănânce gluten.

Acestea pot furniza fibre și alți nutrienți care nu sunt disponibili în alte alimente., Făina de ovăz pare a fi sigură pentru consumul majorității persoanelor cu boală celiacă. « Cu toate acestea, în cazul anumitor alimente din fulgi de ovăz și alimente preparate din fulgi de ovăz, poate exista un risc de contaminare cu În plus, sistemul imunitar al unor persoane poate reacționa la proteine ​​de ovăz similare cu reacțiile de gluten. Persoanele cu boală celiacă, alergie la grâu sau alte afecțiuni digestive ar putea dori să vorbească cu un medic sau cu un dietetician înainte de a introduce fulgi de ovăz în dieta lor. de asemenea, citiți cu atenție listele de ingrediente și verificați ambalajele și etichetele pentru a vedea cum au fost procesate produsele alimentare. Dacă producătorii au prelucrat produsul alături de ingrediente care conțin gluten, este posibil să nu fie sigur de consumat. « , Diverse produse din fulgi de ovăz sunt disponibile pentru cumpărare online., Care este cel mai sănătos tip de fulgi de ovăz? « Ovăzul tăiat din oțel este alegerea ideală. Sunt procesate minim, bogate în fibre și conțin vitamine și minerale naturale. Căutați gluten- ovăz tăiat gratuit dacă aveți probleme de contaminare încrucișată. Ovăzul tăiat din oțel durează mai mult timp pentru a găti, astfel încât prepararea unui lot la începutul săptămânii pentru resturi ușoare nu numai că face micul dejun rapid și ușor, dar oferă și bonusul suplimentar de hrănire intestinală rezistentă amidonuri. Amidonul rezistent se formează atunci când carbohidrații, cum ar fi ovăzul sunt gătite apoi răcite timp de cel puțin 4 ore. Făină de ovăz preferată consumată fie rece, fie caldă este restul de ovăz simplu tăiat din oțel cu fructe de pădure mixte (din congelate), migdale, nuci, semințe de chia și o cantitate opțională de cremă de cocos sau lapte. «  » Ultima revizuire medicală la 27 ianuarie 2020 Cu mai mult de 30% dintre americani care încearcă activ să evite glutenul, ne uităm la dovezile din spatele cui ar trebui să evite glutenul și de ce. Aflați cum poate glutenul … « , ovăzul a devenit foarte popular și este cunoscut pentru proprietățile sale bogate în fibre și pentru scăderea colesterolului.

Există numeroase alte motive pentru care …, « O persoană cu intoleranță la gluten poate simți durere și balonare după ce a mâncat alimente care conțin gluten. Aici, învățați să identificați și să gestionați această problemă. Persoanele cu boală celiacă au o intoleranță severă la gluten și consumă chiar și cantități mici pot dăuna grav sănătății lor. Acum, o creștere … « , Un nou studiu analizează legătura dintre consumul de gluten pe termen lung și bolile coronariene în rândul persoanelor care nu au boală celiacă. « Napii sunt legume cu o culoare albă cremoasă și un blat violet. Oamenii adesea grupează această populară mâncare europeană de bază cu legume rădăcinoase, cum ar fi cartoful și sfecla roșie. Totuși, napul este de fapt un verișor de broccoli, varză de Bruxelles, rucola și kale Ca și alte legume crucifere, napii furnizează o mulțime de substanțe nutritive și sunt săraci în calorii. Atât napul, cât și verdeața cu frunze sunt gustoase și hrănitoare. Cu toate acestea, acest articol se va concentra în principal pe beneficiile dietetice ale rădăcinii. În acest articol, aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale napilor, conținutul lor nutrițional și câteva sfaturi despre cum să le includem în dietă. Mulți cercetători și profesioniști din domeniul sănătății cred că substanțele nutritive din nap oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, cum ar fi: « , O cană de navele crude care cântăresc 130 de grame (g) oferă 2,34 g de fibre. Fibrele ajută la reducerea presiunii și inflamației în colon. « În mod specific, dietele bogate în fibre sunt asociate cu un risc mai scăzut de probleme intestinale, inclusiv diverticulită. Napii și alte alimente bogate în fibre pot ajuta la reducerea prevalenței erupțiilor de diverticulită prin absorbția apei din colon. și ușurarea mișcărilor intestinale. Cu toate acestea, medicii nu recomandă întotdeauna o dietă bogată în fibre pentru persoanele cu diverticulită. Discutați cu un medic înainte de a mânca alimente bogate în fibre. În 2014, un studiu prospectiv amplu a constatat că diferite tipuri de fibre au avut efecte diferite asupra unui riscul de diverticulită al persoanei. În general, totuși, fibrele au redus riscul. Acestea fiind spuse, un studiu din 2012 a constatat că un aport ridicat de fibre nu a modificat riscul unei persoane de diverticulită dacă este asimptomatică. « , Cercetări suplimentare vor ajuta la clarificarea beneficiilor fibrelor pentru prevenirea diverticulitei. Oamenii ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a-și crește semnificativ aportul de fibre. « , Potrivit unui studiu din 2013 publicat în British Journal of Clinical Pharmacology, alimentele care conțin nitrați dietetici – cum ar fi napii și colțul verde – pot oferi multiple beneficii pentru sănătatea sângelui Acestea includ reducerea tensiunii arteriale și inhibarea lipirii împreună a trombocitelor în sânge. « Cu toate acestea, riscurile pe termen lung ale unei diete bogate în nitrați și efectul acesteia asupra sănătății cardiovasculare rămân neclare. În general, o dietă bogată în fructe iar legumele au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale.

Acestea joacă un rol semnificativ în dieta DASH a Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, pe care experții medicali au conceput-o pentru scăderea tensiunii arteriale. Napii furnizează, de asemenea, potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin eliberarea de sodiu din corp și ajutând dilatarea arterelor. Aici, aflați mai multe despre hipertensiunea arterială. Un aport ridicat de legume crucifere – inclusiv napi, conopidă și varză – are asociații cu un risc mai scăzut de cancer. Aceste legume conțin mai mulți compuși care pot avea efecte protectoare împotriva anumitor tipuri de cancer. Unul dintre acestea este 3,3′-diindolilmetan, potrivit unei revizuiri din 2016. « Alimentele care conțin un compus numit sulforaphane ar putea juca, de asemenea, un rol esențial în tratamentul cancerului. Legumele crucifere conțin niveluri ridicate de sulforaphane. » că sulforafanul poate interfera cu funcția histonei deacetilazei, o enzimă care joacă un rol în progresia celulelor canceroase.Navii și alte legume crucifere care au un conținut ridicat de fibre îi ajută pe oameni să se simtă mai plini pentru mai mult timp și să aibă un conținut scăzut de calorii. Consumul de mese bogate în fibre ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil. Conținutul de fibre din nap poate preveni, de asemenea, constipația și poate promova regularitatea unui tract digestiv sănătos. Miscările regulate, adecvate ale intestinului sunt cruciale pentru a scăpa de toxine prin bilă și scaun. Potrivit bazei de date FoodData Central a Departamentului Agriculturii din Statele Unite, o cană de cuburi de nap crude conține în jur: Când cumpărați napi, alegeți-i pe cei mici și grei. Recoltarea navelor în timp ce sunt tineri și mici le va lăsa o aromă dulce și blândă. Pe măsură ce continuă să crească sau să îmbătrânească, aroma devine mai condimentată, iar textura va deveni aspră și lemnoasă. « , Căutați napi cu vârfuri verzi, care sunt viu colorate și proaspete.

Oamenii pot folosi verdeața pentru gătit sau în salate., « Depozitați întotdeauna napii într-o zonă rece și slabă și spălați-le, tăiați-le și curățați-le înainte de a le folosi. Navele au o carne interioară clară, albă și o aromă zestreață, piperată. Oamenii le poate mânca crude sau gătite. Cu toate acestea, prăjirea napilor tinde să scoată la iveală cele mai bune arome și calități ale acestora. « , Iată câteva modalități ușoare de a încorpora napii în mese:, Dieteticienii înregistrați au dezvoltat următoarele rețete delicioase de nap:, Napii pot fi un supliment sănătos la orice dietă echilibrată. Consumul unei diete variate este mai sănătos decât concentrarea pe alimente specifice. Sunt napii mai sănătoși decât napii? « Este greu de stabilit care este mai sănătos, deoarece napii au o compoziție nutritivă diferită de rădăcini. sursă de vitamina K, vitamina A, vitamina C, folat, cupru și mangan. Atât verdele, cât și rădăcinile sunt surse excelente de fibre. « , Cel mai bine este să amestecați atât rădăcinile, cât și verdele atunci când gătiți. » Ultima revizuire medicală pe 4 noiembrie 2019 « , napul verde face parte din aceeași familie de legume ca kale și broccoli. Ele sunt tulpina și părăsirea plantei de navă. Navele sunt bogate …, țelina este cunoscută și sub numele de rădăcină de țelină. Oamenii îl pot mânca crud sau gătit. Poate oferi beneficii pentru sănătatea inimii și a oaselor și ar putea ajuta o persoană …, « Rucola este sănătoasă, cu frunze verzi crucifere, cu un gust piperat.

Conține substanțe nutritive esențiale care ajută la menținerea sănătății inimii și oaselor. Aflați … Sfecla roșie este un super-aliment popular cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate. În acest articol, ne uităm la unele dintre aceste beneficii, investigăm … Kale este o legumă verde cu frunze, cu o gamă largă de substanțe nutritive care pot oferi o varietate de beneficii pentru sănătate. Aici, aflați mai multe despre kale și cum să … « , » spanacul este un superaliment. Este încărcat cu tone de nutrienți într-un pachet cu conținut scăzut de calorii. Verdele întunecate, cu frunze, precum spanacul, sunt importante pentru sănătatea pielii, a părului și a oaselor. De asemenea, oferă proteine, fier, vitamine și minerale. Posibilele beneficii pentru sănătate ale consumului de spanac includ îmbunătățirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet zaharat, scăderea riscului de cancer și îmbunătățirea sănătății oaselor, precum și furnizarea de minerale și vitamine care pot furniza o serie de diferite spanacuri au fost folosite de diferite culturi de-a lungul istoriei, în special în bucătăriile mediteraneene, orientale și sud-est-asiatice.

Poate fi încorporat destul de ușor în orice dietă, deoarece este ieftin și ușor de preparat. Acest articol explorează nutriția conținută de spanac, modul în care poate aduce beneficii organismului și o serie de modalități aromate de a include acest lucru în dietă. « , O cană de spanac crud conține: „Spanacul conține și vitamina K, fibre, fosfor și tiamină. Majoritatea caloriilor din spanac provin din proteine ​​și carbohidrați. « , Lipsa fierului în dietă poate afecta cât de eficient folosește energia organismului. Spanacul este o sursă excelentă de fier. Asigurați-vă că combinați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele cu fier de plante, precum spanacul, pentru a îmbunătăți absorbția. « Spanacul conține aproximativ 250 mg de calciu pe cană. Cu toate acestea, este mai puțin ușor de absorbit decât calciul obținut din surse lactate. Spanacul are un conținut ridicat de oxalat, care se leagă de calciu.