Ancak Rossi, Petronas için imza attığında dört koltuğumuz da alınmış olacak.

  • blog

Ancak Rossi, Petronas için imza attığında dört koltuğumuz da alınmış olacak.

Beş kez motosiklet dünya şampiyonu ve Yamaha test sürücüsü Jorge Lorenzo, bunu kabul ediyor "Gerçekten yapmak istedim" Koronavirüs salgını nedeniyle artık mümkün olmayacak olan 2020 Katalan Grand Prix’sinde konuk pilot iken düşünülen seçeneğe atıfta bulunulurken.

06/03/2020

14: 35’te CEST

EFE

Konular

Jorge Lorenzo Koronavirüs

Lorenzo geçen sezonun sonunda yarıştan emekli olduğunu duyurdu ve sadece birkaç ay sonra ilk MotoGP markası Yamaha için bir test sürücüsü olarak motosikletle uğraşmaya devam edeceğini doğruladı.

İngiliz Silverstone pistinde ve resmi Motogp.com şampiyonası web sitesinin Instagram’da düzenlenen son sanal büyük ödülü kazanan üçlü MotoGP dünya şampiyonu (2010, 2012 ve 2015), sizin için konuk sürücü olmak istediğini kabul etti. marka, ancak koronavirüs salgını nedeniyle tekrar rekabet etmeye çalışmak için bu fırsattan yararlanamayacaksınız.

"’Joker kartların’ katılmayacağına karar verdiler ve bir yandan üzülüyorum, çünkü o yarışı gerçekten yapmak istiyordum, ancak diğer yandan biraz rahatladım çünkü o yarıştan önce herhangi bir test olmadan düşünmüyorum Yapabilirdim", kabul etti.

"Hafta sonları yarışta doğrudan piste gidip rekabetçi olmaya çalışmanın iyi olacağını sanmıyorum, bunun mümkün olduğunu sanmıyorum ve üzgünüm çünkü iyi yapmak ve hislerimi test etmek istedim. Yarışmadan önce bisiklet sürün, ama belki böyle yapsak iyi olur"Lorenzo şampiyonanın web sitesine işaret etti.

"Şimdilik Yamaha’nın yararlı olabileceğini düşündüğü bir sonraki testin ne zaman olacağını bilmem gerekiyor. Geçen gün KTM’nin Spielberg’de test ettiğini gördüm, bu yüzden mümkün olan en kısa sürede herhangi bir test var, belki Motegi’de veya başka bir yolda, umarım test edebilirim, çünkü Sepang’da bisikletle çok eğlendim, gerçekten güzel günler ve bunu tekrar yapmayı dört gözle bekliyorum"İspanyol pilotu yorumladı.

İtalyan basını, Ducati’nin MotoGP dünyasının son üç sezondur ikincisi olan Andrea Doviozioso’yu yenileme müzakerelerinin durma noktasına geldiğine dikkat çekiyor. Ekonomik farklılıklar önemlidir ve sadece bu değil. Görünüşe göre Borgo Panigale ve özellikle patronları Gigi Dall’Igna, 2018’de Desmosedici ile yarışları kazanmaya başladığında yerine geçtikleri Jorge Lorenzo’yu Danilo Petrucci’ye girmek için kurtarmaya kararlı görünüyor. Şimdi, Jack Miller’ı terfi ettirmek için ‘Petrux’ bir kenara atılmış ve zaten KTM’ye bağlıyken, Ducatist liderlik Lorenzo’nun hem işler karmaşıklaşırsa Dovi’yi rahatlatmak hem de Miller’inkini doldurmak için harika bir seçenek veya ‘B planı’ olacağını düşünüyor. Pramac’ın uydu ekibindeki boşluk.

22 Haz 2020, 2:47 pm CEST

Laura López Albiac @Filmdenkare

Konular

Jorge Lorenzo

« Bana bir motosiklet ver » 

‘Speedweek’e göre, Balearic binicinin menajeri, Mallorcan’ın Ducati’ye dönmesi için yeni sözleşmesinin şartlarını Dall’Igna ve Ciabatti ile görüşürken,’ Sky Sport Italia ‘Lorenzo’nun Dall’Igna’ya önemli bir kısa mesaj: « İyiyim. Bana bir motosiklet verin, yine de birlikte kazanabiliriz ”. Spekülasyon veya gerçeklik, gerçek şu ki, Jorge Dünya Şampiyonasına dönmeye karar verirse, Ducati en iyi seçeneği olurdu.

Repsol Honda’daki sözleşmesinin kalan yılını bıraktıktan sonra, üç kez MotoGP şampiyonu, geçtiğimiz Kasım ayında 32 yaşında son grand prixini oynadığı Valencia’da emekli olacağını duyurdu. Sadece iki ay sonra Yamaha’da test görevlisi rolünü kabul etti, ancak fırsat ortaya çıktığında en uygun olduğu bisiklete binmeyi umuyordu. 

Yamaha’nın planı: Lorenzo, Catalunya GP’de yarışacak

Lawrence: "Yamaha ile tekrar mutluyum"

Katalan GP’deki « joker kartı », koronavirüs salgını tarafından engellendi ve kriz, Iwata’nınkilerle kariyerinin sonunu bekleyebilir. Lorenzo, bir 2019 M1 ile Sepang’da sadece iki gün sürdü ve şimdi Yamaha’daki patronu Lin Jarvis bile ona Ducati’de bir yer bulmasını tavsiye ediyor. Jorge ile yaptığımız planlar ciddi şekilde etkilendi. Vahşi kart yarışı yapmak istedi. Kişisel olarak, bence gizli bir nedeni vardı: Tekrar koşma motivasyonunu bulup bulmadığını, hala hızlı olup olmadığını görmek. Ama Rossi Petronas için imza attığında dört koltuğumuzun tamamı doldurulacak. Morbidelli’nin kalmasını da umuyorum. Yani Jorge’ye yer yok. Ducati gibi kadrolarını tamamlamayan diğer takımlarla konuşmalı ”diyor motorsport.com’a göre Brit.

Jorge Lorenzo, Marc Márquez’in Honda ile yaşadığı deneyim hakkında ‘DAZN’de yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Mallorcan, Japon firmanın motosikletiyle gerekli güveni sağlayamayacağını iddia ediyor, ancak korkma tanımını reddediyor.

04/03/2020

13: 57’de CEST

Konular

Jorge Lorenzo

"Bu korku nereden geldi, motosiklete binmekten korktuğunu söyleyenler, asla motosiklete binmekten korktuğumu söylemedim. Beni incittiğini, bunların gerçek olduğunu söyledim, ama oradan korkmaya kadar bir gerginlik var", eski pilot ‘El Partidazo de la Cadena COPE’de açıkladı.

"Motosikletlere her zaman çok saygı duydum. Diyelim ki Honda bana pek güven vermedi ve benim tarzıma adapte etmek ve değiştirmek için zamanım olmadı, ancak devam etmekten asla korkmadım. Basitçe, 32 yaşındayken, koşullar beni bu kararı vermeye yöneltti ve bunun iyi bir an olduğunu düşünüyorum.", 2019’un sonunda emekli olmaya karar veren Lorenzo’ya açıklık getirdi.

250cc’de ikisi ve MotoGP’de üçü olan beş kez dünya şampiyonu, yarışmadan ayrılma kararını ve motosikleti hazır hale getirmek için Yamaha’ya olabildiğince yardım edeceğini teyit ediyor. Balearic konuk olarak katılacağı için, eğer mümkünse, Katalunya GP’sinde kutlama fırsatı olacak.

Emekli olmasına rağmen, özlediğini inkar etmiyor. "kazanma hissi". Bir yarışma pilotu olmanın ne anlama geldiğini aklında tutuyor. "Coşku duygusu olumlu, ama aynı zamanda her gün muazzam bir kendi kendine baskıya maruz kalmaktan kaynaklanan olumsuz bir duygu var."Lorenzo güvence veriyor.

"Şimdi bir MotoGP’yi baskı olmadan, sadece pistte, son onda birini düşürmeye çalışmak zorunda kalmadan ve yapmak istediğim şeyi yapmak için yılda yüzde 95 ile sürmenin ne kadar olumlu olduğunu anlıyorum. Bir yarışta koşmak gibi hissediyorum ve bu Yamaha’nın bilgi toplaması için iyi, ancak bununla hiçbir ilgisi yok.", İşaret etti.

Lawrence: "Geri dönmek isteseydim, tekliflerden mahrum kalmazdım"

Pol Espargaró: "Lorenzo’nun çekilmesi Honda ile devam etmemek için bir bahane oldu"

Honda ve Yamaha’nın eski sevgilisi İsviçre’nin Lugano kentinde yaşıyor, ancak koronavirüsün hapsi, pandeminin ilan edilmesinden hemen önce geldiği Dubai’deki bir otelde gerçekleşiyor.

Yeni bir hayatın tadını çıkarın, ancak tutkulu olduğunuz şeyden asla uzaklaşmayın. 2019 sezonunun son kapanışından sonra motosiklet dünya şampiyonasından emekli olduğunu duyuran Jorge Lorenzo’nun sloganı bu olmalı, ’99’ efsanesini gören dünyaya geri dönme teklifini bu kez kabul etti. bir test pilotu.

02/23/2020

Saat 00: 41’de CET

Jordi Delgado

Konular

Jorge Lorenzo

Büyük değişiklik, Honda’yı geride bırakıyordu ve Marc Márquez ile paylaşılan kutu, onu üç kez dünya şampiyonu Yamaha olarak taçlandıran markaya geri dönüyor ve Valentino Rossi, Maverick Viñales ve çok genç bir Fabio ile padokta ‘evini’ paylaşıyor. Gelecek sezon resmi M1’i kullanacağını zaten bilen Quartararo.

Lorenzo, yeni sahnesinde, şimdiye kadar hayal bile edilemeyen bir özgürlüğe sahip ve sürüşünün ustalığını hala seven sadık hayranlarını pekiştirmek için daha fazla zaman ayırıyor. Uzun bir tatilin ardından Jorge, MotoGP sezon öncesi testlerinde M1’e geri döndü ve bu Cumartesi ara verdi ve Barselona’daki yeni Huawei mağazasının açılışını yaptı. Diario SPORT onunla birlikte olabildi ve geleceğin neler getireceği hakkında sohbet etti.

Soru: Motosiklet sürmeye geri döndünüz, ancak artık her hafta sonu sonuca ulaşmak için bu baskıya sahip değilsiniz. Jorge Lorenzo için bu yeni hayat nasıl?

Cevap: “Bu olağanüstü, çünkü bir gün önce, hatta bisiklete binmeden önceki sabah bile, zaman ayırmak için en hızlı olmaya çalışmak için herhangi bir sinir veya baskı hissetmedim. Bir pilot olmanın, motosiklet dünyasında süperbetin yeni adres teknolojinin ve gücün maksimum ifadesi olan bir MotoGP sürmenin en iyisine sahibim, ancak yolculuklar, taahhütler, baskılar, yaralanmalar olmadan, bu her zaman sınıra gitmek zorunda olmak anlamına gelir. yıl."

S: Yamaha’nın teklifini kabul etmenize neden olan şey bu mu?

C: « Evet, bir test sürücüsü olma teklifi çok iyiydi ve kabul etmemek zordu ve ayrıca her zaman motosiklet sürmekle ilgili bir sorun yaşadığım için devam etmeme neden olmuyor baskı, gerginlikle zor zamanlar geçirmek… Bu ve zorlu eğitim seanslarının günlük disiplini. Artık buna sahip değilim ama takımımdan zevk alıyorum ve bir MotoGP’de tur atabiliyorum, bu da sevdiğim şey."

S: 2020 için M1 ve Yamaha’yı nasıl görüyorsunuz?

C: “Márquez, MotoGP’ye geldiğinden beri 2015’te kazandığım hariç tüm dünya şampiyonalarını kazandı ve bu, Marc ve Honda’nın sahip olduğu hırs, kalite ve rekabet gücü seviyesi hakkında her şeyi söylüyor. İleriye doğru bir adım atabilirsek, Yamaha’yı çok güçlü görüyorum çünkü yarışları veya Dünya Kupası’nı kazanabilen üç biniciye sahip tek takım. Şu anda Maverick, Quartararo ve Valentino var ve bunu başka bir takımda görmüyorsunuz. Suzuki’de Rins var, Honda’da Marquez var ama Álex henüz hazır değil, Ducati Dovizioso’ya sahip, Petrucci bir yarış kazandı ama şampiyonluk için açık bir aday değil. Ama Yamaha’da, bu üç sürücüye daha iyi bir bisiklet verirsek, bence yapabilirler."

S: Álex Márquez’den bahsetmişken… Bunun sizin için doğru yer değiştirme olduğunu düşünüyor musunuz?

C: “Çok iyi iş çıkardı, Sepang’da beklentileri aştı.