Στυτική δυσλειτουργία, Ανικανότητα

Ένα νεαρό άτομο ηλικίας 20 ετών χρειάζεται συνήθως μερικά δευτερόλεπτα για να αποκτήσει στύση, για ένα άτομο ηλικίας 35 ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω από 1 λεπτό, ενώ για άτομα πάνω από 60 ετών μπορεί η διάρκεια να αυξηθεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει πρόβλημα ανικανότητας, απλώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Ακόμη pharmacyonair και ο χρόνος ανάμεσα στην εκσπερμάτωση και σε μια νέα στύση μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν παίρνετε φάρμακα καλό είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι η αιτία της δυσκολίας της στύσης. Ο γιατρό σας αν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα θα σας τα αλλάξει καθώς και τη δοσολογία.

Η «Βίρνα Δράκου» απαντάει για την «πρόβλεψη» του θανατηφόρου ιού στην εποχή της Λάμψης (vid)

Εδώ συγκαταλέγονται νοσήματα και καταστάσεις ο ανεπαρκής εντοπισμός και θεραπεία των οποίων προάγουν την αθηρωμάτωση. Για παράδειγμα, η άνοδος της χοληστερόλης (χοληστερίνης) του αίματος, η υπέρταση, το μεταβολικό σύνδρομο, ορισμένες παθολογικές αιματολογικές διαταραχές, η άνοδος του σακχάρου του αίματος (ζάχαρο). H στυτική θεραπεια ανικανοτητας δυσλειτουργία είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και τη σχέση πολλών ζευγαριών. Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή παροδική ανικανότητα για επίτευξη ή/και διατήρηση πεϊκής στύσης ικανής για την εκτέλεση της σεξουαλικής πράξης.

Παθολογικά νοσήματα και καταστάσεις που διαταράσσουν την ομαλή σεξουαλική λειτουργία είναι νοσήματα και καταστάσεις που προκαλούν διαταραχές με τρεις βασικούς μηχανισμούς. Με εξαιρετικά μειωμένη λίμπιντο (libido) ή αδυναμία έναρξης της στύσης, με αδυναμία πλήρωσης και αποθήκευσης επαρκούς ποσότητας αίματος στα αγγεία του γεννητικού συστήματος και με διαταραχές εκσπερμάτισης. Η αδυναμία πλήρωσης και αποθήκευσης επαρκούς ποσότητας αίματος στα αγγεία του γεννητικού συστήματος είναι η πιο συχνή οργανική αιτία διαταραχής της ομαλής σεξουαλικής λειτουργίας.

Και βέβαια δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα τα προβλήματα της καθημερινότητας, τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αλλά και την οικονομική αστάθεια που επικρατούν στη ζωή των περισσότερων στην εποχή που ζούμε. Όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη ακόμα και για τους νέους άνδρες σε ότι αφορά την στυτική τους λειτουργία, ξεκινώντας από την επιρροή τους στην ποιότητα και καταλήγοντας δυστυχώς θεραπεια ανικανοτητας στην ανδρική ανικανότητα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημάδια τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εφόσον τα «ακούσουμε» πρέπει να δράσουμε ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσλειτουργία στη στύση. Οι γνώσεις μας αναφορικά με την ανατομική του πέους, τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία των σηραγγωδών σωμάτων καθώς και με τα αίτια της ανικανότητας είναι σήμερα πάρα πολλές.

σε 1: Το αφέψημα που σας χαλαρώνει και ταυτόχρονα αδυνατίζει (βίντεο)

Άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι βαριά, παρουσιάζουν κατάθλιψη και οι σχέσεις τους με τον σεξουαλικό τους σύντροφο διαταράσσονται. Η σχέση των ψυχολογικών παραγόντων με δυσλειτουργίες στις σεξουαλικές σχέσεις έχει μελετηθεί ιατρικώς. Το άγχος, η κατάθλιψη, η συναισθηματική σύγκρουση, η έλλειψη έλξης, οι σεξουαλικές αναστολές, η σύγκρουση σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, οι φόβοι είναι ψυχολογικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν. Ιατρικές στατιστικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η καλή σεξουαλική ζωή είναι βασικό συστατικό στοιχείο της ζωής ακμαίων ατόμων μεγάλης, χρονολογικά, ηλικίας.

Καθώς το σώμα γερνά, με την πάροδο της ηλικίας, το αγγειακό σύστημα παθαίνει φθορές, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως η αθηρωμάτωση. Αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της ροής του αίματος στους σχισμοειδείς χώρους και η διαταραχή της δεύτερης και τρίτης φάσης της στύσης. Η μελέτη των παθολογικών νοσημάτων και καταστάσεων που εμπλέκονται στην ανδρική ανικανότητα είναι σχετικά πρόσφατη από την ιατρική επιστήμη.

Είναι ένα πρόβλημα αρκετά κοινό και σύμφωνα με μία σημαντική μελέτη, η οποία έγινε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1990, το 52% των ανδρών ηλικίας από ετών παρουσίαζε από ελαφριά έως βαριά στυτική δυσλειτουργία. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως αυξάνει και σύμφωνα με τις προβλέψεις τα περιστατικά αυτά από 155.000.000 παγκοσμίως το 1995 θα φτάσουν τα 322.000.000 το έτος 2025. Ένας από τους κύριους λόγους της αύξησης αυτής είναι η σημαντική αύξηση του μέσου όρου ζωής που αποτελεί και κύριο προδιαθεσικό παράγοντα για την εμφάνιση στυτικών διαταραχών.

Θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία χωρίς φάρμακα

Αγοράστε τα παραπάνω βότανα από καταστήματα που πωλούν υγιεινές τροφές ή ως συμπληρώματα και πάρτε ένα από αυτά 1-2 ώρες πριν τη σεξουαλική πράξη. Ακόμη στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικές φόρμουλες με θεραπεια ανικανοτητας συνδυασμό συστατικών που βοηθούν στη στύση και που αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και όχι φάρμακα. Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά.

Κορoνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά που φορούν σιδεράκια (pics)

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα κρουστικά κύματα ενεργοποιούν μηχανισμούς νεοαγγειογέννεσης στα σημεία που επενεργούν, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ροής του αίματος στο όργανο αυτό. Η δημιουργία των νέων αυτών αγγειακών κλάδων βελτιώνει σταδιακά και τη λειτουργία της στύσης σε ασθενείς με αγγειακού τύπου στυτική δυσλειτουργία. Ο ειδικός ιατρός, μετά από τον κατάλληλο έλεγχο αποφασίζει ποιος ασθενείς έχει τα χαρακτηριστικά για να μπει σε αυτήν την επαναστατική θεραπεία. Κύριο χαρακτηριστικό της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αδυναμία απόκτησης ικανοποιητικής στύσης έως την ολοκλήρωση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

  • Η αδυναμία πλήρωσης και αποθήκευσης επαρκούς ποσότητας αίματος στα αγγεία του γεννητικού συστήματος είναι η πιο συχνή οργανική αιτία διαταραχής της ομαλής σεξουαλικής λειτουργίας.
  • Εδώ συγκαταλέγονται νοσήματα και καταστάσεις ο ανεπαρκής εντοπισμός και θεραπεία των οποίων προάγουν την αθηρωμάτωση.
  • Με εξαιρετικά μειωμένη λίμπιντο (libido) ή αδυναμία έναρξης της στύσης, με αδυναμία πλήρωσης και αποθήκευσης επαρκούς ποσότητας αίματος στα αγγεία του γεννητικού συστήματος και με διαταραχές εκσπερμάτισης.
  • Παθολογικά νοσήματα και καταστάσεις που διαταράσσουν την ομαλή σεξουαλική λειτουργία είναι νοσήματα και καταστάσεις που προκαλούν διαταραχές με τρεις βασικούς μηχανισμούς.
  • H στυτική δυσλειτουργία είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και τη σχέση πολλών ζευγαριών.

Στον φυσιολογικό άνδρα η νεαρή βιολογική ηλικία και η αντοχή του αγγείου στην επέλευση της αθηρωμάτωσης, οφείλεται τόσο στην κληρονομικότητα, όσο και pharm16 σε περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες. Ο σημαντικότερος παράγοντας του περιβάλλοντος που επιταχύνει την αθηρωμάτωση είναι το κάπνισμα.

Η θεραπεία της ανικανότητας ή της δυσλειτουργίας της στύσης (ED) μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος προς το πέος. Το φάρμακο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία που ονομάζεται αναστολείς φωσφοδιεστεράσης, θα έρθει σε μορφή δισκίου σε δόσεις των 5 mg, 10 mg και 20 mg. Καθώς το σώμα γερνά με την πάροδο της ηλικίας το αγγειακό σύστημα παθαίνει φθορές, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως η αθηρωμάτωση. Αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της ροής του αίματος στους σχισματοειδείς χώρους και η διαταραχή της δεύτερης και της τρίτης φάσης της στύσης. Επιπρόσθετα τα σηραγγγειώδη σώματα του πέους παθαίνουν δομικές μεταβολές και κατά την διαδικασία της γήρανσης μειώνεται η ενδοτικότητα και η ικανότητα συμπίεσης των αγγείων του πέους, γεγονός που επηρεάζει περαιτέρω την κατάσταση της στυτικής λειτουργίας.

Την έπεσε σε «κουνελάκι» του Playboy διάσημος ποδοσφαιριστής λόγω… καραντίνας

Κατά τη σεξουαλική διέγερση γίνεται η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από τις πρώτες απολήξεις των σηραγγωδών σωμάτων, έχοντας ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα της κυκλικής μονοφωσφορικής γουανοσίνης (cGMP) στο συραγγώδες σώμα. Αυτό στη συνέχεια έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του λείου μυϊκού ιστού, επιτρέποντας την αυξημένη εισροή του αίματος στο πέος. Το Λεβίτρα (βαρδεναφίλη) μπλοκάρει την PDE5, που διασπά την (cGMP), το ΝΟ στα σηραγγώδη σώματα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης και η επίδραση του φαρμάκου ενισχύει την σεξουαλική απόκριση και διέγερση.

Πρέπει αν σημειωθεί ότι όλα τα ψυχιατρικά νοσήματα (σχιζοφρένεια, κλπ) συνοδεύονται από μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και στυτική δυσλειτουργία, ανεξάρτητα από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Η κακή κυκλοφορία του αίματος, θεραπεια ανικανοτητας ιδίως όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος, παίζει σημαντικό ρόλο στα προβλήματα στύσης. Βότανα που βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη στύση, είναι το τζίντζερ, το ginseng, το γκίνγκο μπιλόμπα, αλλά και η κόκκινη πιπεριά.

«Αν και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανδρική ανικανότητα είναι η πάροδος της ηλικίας, και άλλοι παράγοντες παίζουν τελικά μεγαλύτερο ρόλο στην εκδήλωση του προβλήματος», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής, Δρ Γκάρι Γουίττερτ. «Εξάλλου, επειδή σημαντικός αριθμός ανδρών διατηρεί την στυτική λειτουργικότητά του στην τρίτη ηλικία, τα γηρατειά από μόνα τους είναι απίθανό να είναι η μόνη θεραπεια ανικανοτητας αιτία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας», προσθέτει ο ερευνητής. Το Λεβίτρα είναι αναστολέας της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 – PDE5 και χρησιμεύει, όπως ήδη αναφέρθηκε, για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες. Η στύση είναι μια αιμοδυναμική διαδικασία η οποία ξεκινά με την χάλαση των λείων μυϊκών ινών του σηραγγώδους σώματος του πέους και των αρτηριδίων που βρίσκονται σε αυτό.

θεραπεια ανικανοτητας

Aποτέλεσμα όλων αυτών των κατακτήσεων είναι η δυνατότητα να μπορούμε να επέμβουμε θεραπευτικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Xρησιμοποιούμε τώρα τον πιο κομψό όρο «στυτική δυσλειτουργία» και μ’ αυτόν εννοούμε τη https://eumeds.gr/tin-ygeia-ton-andron δυνατότητα να έχει και να διατηρήσει ο άνδρας ικανοποιητική στύση για μιά ικανοποιητική σεξουαλική πράξη. Mε την προσθήκη αυτών των παραμέτρων η σεξουαλική δυσλειτουργία χαρακτηρίζεται ως ελαφρά, μέτρια ή βαριά.

θεραπεια ανικανοτητας

Oι τοξικές συνέπειες του καπνού, είναι σημαντικές λόγω της προοδευτικής και συσσωρευτικής τοξικής επίδρασης του καπνού σε όλο το αγγειακό σύστημα με συνέπεια στυτική δυσλειτουργία, ανεπάρκεια καρδιακών αγγείων, κακή κυκλοφορία αίματος στα άκρα. Αυτό που πρέπει όλοι οι άντρες να γνωρίζουν θεραπεια ανικανοτητας για την ανδρική ανικανότητα είναι ότι ο οργανικός και ο ψυχολογικός παράγοντας συνυπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Επίσης, ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει συνήθως ψυχολογικά αίτια όταν η libido και οι στύσεις βαίνουν καλώς και παρατηρείται συχνά σε αγχώδη άτομα.

Σημάδια ότι χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη D (βίντεο)

Το ginseng πρέπει να το αποφεύγουν όσοι έχουν αρτηριακή πίεση και την πιπεριά όσοι έχουν ευαίσθητο θεραπεια ανικανοτητας στομάχι. Όσο μεγαλώνει ένας άντρας τόσο θα μεγαλώνει και η αναμονή για την επιθυμητή στύση.